Главная Инвестор и инвестиции З урахуванням цін на нерухомість кияни купують дачі вже не тільки під Києвом, але і в сусідніх областях

Про успех, богатство

Китайське видання Hurun Report нарахувало в світі 1453 доларових мільярдерів, у тому числі 7...

Финансовая грамотность

Украинское кредитно-рейтинговое агентство (UCRA) повысило оценку надежности (рейтинги депозитов) 4 банкам-участникам Первого украинского депозитного...

Словари (термины и др.)

Управление персоналом

Разместить рекламу на сайте

З урахуванням цін на нерухомість кияни купують дачі вже не тільки під Києвом, але і в сусідніх областях

09.06.2013 15:39

Українці почали активно орендувати і купувати дачі на літо. Київські ріелтори зазначають, що попит на оренду будинків під Києвом у 2013 році виріс приблизно на 20%.

У Криму і Одесі в цьому сезоні також стало більше українців, охочих зняти будиночок - попит на будинки біля моря виріс на 10-15%. Читайте також: Відпочинок на Азовському узбережжі стане для українців ще дорожче Між тим у Харкові та Донецьку попит на оренду заміських будинків мізерний, і в цьому році навіть впав приблизно на 10%, пише "Сегодня".

З урахуванням цін на нерухомість кияни купують дачі вже не тільки під Києвом, але і в сусідніх областях. Так половину будиночків під Черкасами біля Дніпра скупили саме молоді сім'ї зі столиці. "Причому якщо місцеві не дали б за будинок без зручностей і 80 тис. грн, то кияни раділи ціні в 120-160 тис. грн, - кажуть місцеві жителі. - Вони порахували, що їм дешевше сюди їздити на вихідні, ніж купувати будинки під Києвом за 800 тис. грн".

Також городяни дуже активно орендують нерухомість за містом, через що зростають ціни у містах і селах біля Києва. Якщо в минулому році будиночок за Києвом можна було орендувати влітку і за 2500-3000 тис. грн в місяць, то в нинішньому ціна стартує від 4-5 тис., а ось дешеві варіанти вже розібрали.

"За 5 тисяч - це будиночки без зручностей, та й їх не знайти. Великі будинки стартують від 8 тис. грн в місяць, - розповіли в агентстві нерухомості. - А гарний котедж біля озера або Дніпра коштує в середньому 20 тис. на місяць, тобто на літо він обійдеться в 60 тис. грн. Є будинки і по 80 тис. грн за літо, в таких по кілька поверхів, шикарна техніка, сад". Крім того, будиночок можна зняти і в Криму: він обійдеться на все літо в 15-30 тис. грн (по 5-10 тис. грн на місяць). Але місцевий ріелтор попередив: "Дешеві варіанти бронювали мало не з зими, і тепер знайти дачу на все літо буде складно".

У той же час в Одесі достатньо таких пропозицій. Там можна знайти будиночок і за 3-4 тис. грн на місяць, хоча частіше пропонують варіанти по 9 тис. грн.

Під Харковом літо в непоганому будиночку біля озера оцінюється в 10 тис. грн, а от у мешканців Донецька з зеленими зонами проблема. "У нас будинків здають дуже мало, - розповіла місцевий ріелтор Людмила. - Є єдиний будинок у відносно чистій зоні за 7 тис. грн - але там 250 кв. м. А так бувають будиночки за 3000-4500 грн. Найближча зелена зона у нас - Слов'яногірськ, Слов'янськ. Це 100-120 км від Донецька. Там перебудовують хатинки і дачі спеціально для туристів. Іноді здають дачі на хуторі Широкий, в 15 хвилинах їзди від міста". Справді, в Слов'янську і Слов'яногорську можна провести літо. Там вартість недорогого будиночка біля озера становить 3 тис. грн в місяць, але є варіанти і по 10 тис. грн, а от на хуторі Широкий дачі тільки продають.

Якщо пошукати будиночок на літо через інтернет, то в Київському та прилеглих до нього районах найбільш бюджетним варіантом є "хатка" за 4 900 грн на місяць. А ось найдорожчим заміським будинком, що здається в оренду, виявився котедж з басейном за 40 700 грн в місяць.

 

Джерело: http://tsn.ua/




Подобные материалы:
Последние похожие материалы:
Более поздние похожие материалы:

 

Работа, карьера, бизнес (логистика, транспорт и др.) Copyright © 2011-2023. При использовании материалов сайта - гиперссылка обязательна. All Rights Reserved.