Главная Основы финансовой грамотности Поширений рекламний хід деяких комерційних банків - інформація про збільшення депозитних ставок

Про успех, богатство

Марк Цукерберг стоит больше, чем Роман Абрамович. И судя по всему, это только начало: за один год состояние основателя Facebook выросло на...

Финансовая грамотность

На лекциях я рассказываю своим студентам про особенности управления международными корпорациями и способы ценообразования на мировых рынках. Это, без...

Словари (термины и др.)

Управление персоналом

Разместить рекламу на сайте

Поширений рекламний хід деяких комерційних банків - інформація про збільшення депозитних ставок

02.05.2013 08:56

Поширений рекламний хід деяких комерційних банків - інформація про збільшення депозитних ставок. Насправді ж все виявляється не так казково. Про це розповів фінансовий аналітик Олександр Глоба.

«Перш за все, банки заманюють клієнта плаваючими ставками. На білборді ми часто бачимо велику ставку, вище від середньоринкової. Приходимо до відділення банку, дізнаємося докладніше про депозит, а виявляється, що ця ставка нас чекає тільки за один місяць до кінця терміну, а перший місяць вона буде в два рази менше», - відзначив експерт.

За його словами, найкраще вважати ефективною процентною ставкою - той відсоток, що нараховується на весь період вкладу. Також слід пам'ятати, що у разі дострокового зняття грошей з депозиту відсоткова ставка зменшується до 1%, або 0,5%.

«Якщо ви відчуваєте, що гроші вам незабаром знадобляться, то краще класти на універсальні рахунки або на депозити з частковим зняттям. Але враховуйте, що в рекламі часто вказують, що депозит йде з частковим зняттям, а якщо уважно почитати умови договору, то воно або разове, або можна зняти тільки певну суму», - звернув увагу Глоба.

 

Джерело: http://u-news.org.ua/




Подобные материалы:
Последние похожие материалы:
Более поздние похожие материалы:

 

Работа, карьера, бизнес (логистика, транспорт и др.) Copyright © 2011-2023. При использовании материалов сайта - гиперссылка обязательна. All Rights Reserved.