Главная Основы финансовой грамотности З 1 січня 2013 року набув чинності Закон України «Про Державний земельний кадастр» (реєстрація земельної ділянки подешевшає на 71 гривню)

Про успех, богатство

В российской столице платят налоги 84 участника мирового рейтинга Forbes. Их совокупное состояние — 7 млрд. Вот уже в четвертый раз за последние пять...

Финансовая грамотность

За нелегальну здачу квартир Податкова служба з початку року оштрафувала 1 тисячу 58 киян. Про це повідомляє сайт ДПС у...

Словари (термины и др.)

Управление персоналом

Разместить рекламу на сайте

З 1 січня 2013 року набув чинності Закон України «Про Державний земельний кадастр» (реєстрація земельної ділянки подешевшає на 71 гривню)

12.01.2013 21:39

З 1 січня набув чинності Закон України «Про Державний земельний кадастр», норми якого привнесли низку історичних нововведень у земельні відносини.

На сьогодні фахівці землевпорядної сфери з урахуванням кращих практик світового досвіду розробили та успішно запровадили в роботу суперсучасну, повністю автоматизовану і високотехнологічну Національну кадастрову систему.

Вперше в історії України усі ділянки зібрані воєдино в електронному вигляді на публічній кадастровій карті у вільному доступі в он-лайн режимі.

Реєстрацію землі та прав власності на неї розділено між двома відомствами. Відтепер органи земельних ресурсів реєструють земельні ділянки в кадастрі, тобто привласнюють унікальний кадастровий номер і відкривають поземельну книгу.

Також органи земельних ресурсів здійснюють реєстрацію обмежень (водоохоронні зони, лінії електропередач, газопроводи) і видають безоплатно виписки з кадастру.

До Укрдержреєстру з 1 січня відійшли функції реєстрації прав власності та постійного користування, а також договорів оренди. Замість державних актів Укрдержреєстр видаватиме Свідоцтва на право власності нерухомим майном.

«Хочу зауважити, що завдяки автоматизації громадяни платитимуть менше. Адмінпослуги подешевшають майже на 30 %. Відповідну постанову Уряду буде опубліковано в найближчі дні», – наголосив 9 січня Голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України.

Як інформує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, якщо раніше громадяни за повну реєстрацію платили 255 грн., то з 1 січня – всього 184 грн. (65 грн. за реєстрацію в кадастрі та 119 грн. за реєстрацію права власності).

«Відтепер реєстрація відбуватиметься у кілька разів швидше, що допоможе нарешті ліквідувати черги, затягування з розглядом документів та інші незручності, з якими раніше стикалися громадяни при реєстрації наділів.

А основне – створено базу даних про землі та зібрано різнопланову інформацію про них. Сьогодні ми скануємо десятки мільйонів сторінок різних документів і карт, до чого додатково залучено понад 1500 фахівців», – підсумував очільник земельного відомства.

 

Джерело: http://expres.ua/




Подобные материалы:
Последние похожие материалы:
Более поздние похожие материалы:

 

Работа, карьера, бизнес (логистика, транспорт и др.) Copyright © 2011-2023. При использовании материалов сайта - гиперссылка обязательна. All Rights Reserved.