Главная Инвестор и инвестиции Пляжна нерухомість за кордоном стає для українців цілком реальною альтернативою відпочинку в Криму

Про успех, богатство

Для чего нужны деньги и как к ним стоит относиться? Ответов на эти вопросы существует масса, и зачастую сторонники противоположных подходов готовы биться...

Финансовая грамотность

Близько 7 млн українців, що становить 16,3% від усього населення України, в 2012 році жили за межею бідності. Про це свідчать дані Державної служби...

Словари (термины и др.)

Управление персоналом

Разместить рекламу на сайте

Пляжна нерухомість за кордоном стає для українців цілком реальною альтернативою відпочинку в Криму

17.08.2012 08:00

Пляжна нерухомість за кордоном стає для українців цілком реальною альтернативою відпочинку в Криму. Через кризу в Європі ціни на нерухомість впали, і тепер можна купити квартиру в Греції або Іспанії майже за українськими цінами, а у Болгарії – навіть дешевше. Чи не найбільше вартість житла знизилася у Греції. Сьогодні знижки досягають 50% від вартості квартир, пише "Комсомольська правда в Україні".

В афінському районі Панграті зараз можна купити квартиру площею 80 кв. м по 1,5 тис. євро/кв. м, хоча спочатку забудовник сподівався виручити по 2,5 тис. євро за кожен квадратний метр. В Нікеї - одному з передмість грецької столиці - продаються апартаменти по 1,2 тис. євро за кв. м. Раніше ці ж квартири оцінювалися в 2 тис. євро/кв. м.

П'ять років тому середня вартість квадратного метра в районі Халандрі дорівнювала 3,5 тис. євро. Про знижки не могло бути й мови. Зараз ціна апартаментів, побудованих в цьому районі в 2009 році, становить 1,5 тис. євро/кв. м. В Іспанії через кризу ціни на нерухомість за останні 5 років впали у середньому на 40%.

За прогнозами аналітиків, в найближчі два-три роки падіння цін триватиме. Тому уряд цієї країни вирішило провести рекламну кампанію в інших країнах, щоб продати іноземцям 250 000 порожніх квартир і котеджів. Чиновники обіцяють, що власники нерухомості в Іспанії отримають додаткові юридичні гарантії. Мова йде про квартири і котеджі вартістю від 80 тисяч до кількох мільйонів євро, розташованих на східному і південному узбережжі Іспанії, а також на Балеарських і Канарських островах. Також продаватиметься нерухомість на престижних курортах: Альтеа, Бенікасім, Ганді, Івіса, Ллорет-де-Мар, Марбелья, Хавеа і багатьох інших.

Однак найдоступнішою для українців залишається нерухомість на курортах Болгарії та Туреччини. Квартири в цих країнах, не дуже далеко від моря, в комплексі з власним басейном коштують від 500 до 1000 євро за 1 кв. м. Дешевші апартаменти біля моря можна купити хіба що в Єгипті. Будинки коштують, звичайно, більше за квартири, але не дорожче, ніж під Києвом або на кримському узбережжі.

Вілла в Варні або Созополі, яка продається разом з ділянкою, потягне на 1000 євро за метр, ще 10-20 тисяч євро обійдеться земля. Приблизно стільки ж коштують будинки і в Туреччині.

Однак нагадаємо, що в липні турецький уряд видав постанову, за якою українцям та росіянам заборонено купувати будь-яку нерухомість на Чорноморському узбережжі Туреччини (на Середземноморське узбережжя заборона не поширюється).

За оцінками експертів, вже близько 2% українців володіють нерухомістю за кордоном. Втім, не варто забувати, що зараз багато країн підвищують податки на нерухомість. Так, з вересня в Іспанії покупцям земельних ділянок доведеться платити 21% замість сьогоднішніх 18. А з 1 січня покупці нового житла платитимуть 10% замість сьогоднішніх пільгових 4%. І схожа ситуація в багатьох країнах ЄС.

 

Джерело: http://www.autotravel.ua/




Подобные материалы:
Последние похожие материалы:
Более поздние похожие материалы:

 

Работа, карьера, бизнес (логистика, транспорт и др.) Copyright © 2011-2023. При использовании материалов сайта - гиперссылка обязательна. All Rights Reserved.